Азаров відклав випуск ПДВ-облігацій

Вівторок, 3 серпня 2010, 09:10

Кабінет міністрів відтермінував випуск ПДВ-облігацій ще на тиждень.

В уряді пояснюють такий крок тим, що податківці не встигають перевірити законність заявлених сум на відшкодування, передає Deutsche Welle.

Як відомо, з 1 серпня уряд обіцяв розпочати випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування експортерам податку на додану вартість.

Урядовці просять не хвилюватися, адже платники ПДВ подали понад 2,5 тис. заявок на відшкодування цього податку облігаціями на загальну суму майже 18 млрд. гривень, і податківці мають ретельно перевірити всі заявки.

Реклама:

Менеджер з регуляторних питань Європейської бізнес-асоціації Світлана Михайловська каже, що більшість іноземних інвесторів, які працюють в Україні, пристали на пропозицію українського уряду повернути ПДВ облігаціями, однак не всі довіряють цьому механізму.

"У низки компаній залишається надія на реалізацію їхнього законного права на відшкодування грошима безпосередньо на рахунки компанії. Адже ПДВ-облігації, з їхньої точки зору, не є достатньо привабливим інструментом через ризики значного дисконту", - зауважила Михайловська.

Вона наголосила: аби уникнути корупції у цій справі, важливо, щоб уряд опублікував реєстр заявників на оформлення ПДВ-облігацій.

Саме це, на думку експерта, зробить цей процес прозорим.

Разом з тим, самі експортери заявляють про ажіотаж і спекуляції з випуском ПДВ-облігацій, строк обігу яких становить п'ять років з доходністю 5,5% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!