Ярославський відкрив новий термінал аеропорту в Харкові

Субота, 28 серпня 2010, 12:44

У Харкові відкрито новий термінал аеропорту, реконструкція якого ведеться в рамках підготовки до Євро-2012.

У церемонії відкриття терміналу в суботу взяв участь президент Віктор Янукович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Цей термінал - це символ початку розвитку цього надзвичайно цікавого регіону України - Слобожанщини", - сказав він, відзначивши, що будівництво такого об'єкта з залученням інвестицій дозволить відкрити для партнерів у світі не тільки Харків, але і весь схід країни.

Янукович повідомив про те, що новий термінал з пропускною здатністю 2 млн. пас. в рік дозволить харківському аеропорту пропускати в 4 рази більше пасажирів, ніж раніше.

Реклама:

"433 млн. гривень - це, фактично, кошти приватної інвестиційної компанії на чолі з Олександром Ярославським. Цей той приклад, яким чином ми можемо розвивати нашу державу", - додав президент.

При цьому Янукович відзначив необхідність інвестицій в українську економіку, наголосивши, що багато чого буде залежати від того, яким чином держава буде працювати з інвесторами, і які будуть створені для цього умови.

"Євро-2012" розкриває для нашої держави зовсім нові можливості ", - відзначив глава держави.

Він висловив надію, що Україна не тільки проведе успішно футбольний чемпіонат, але і буде готуватися до проведення зимової олімпіади в Карпатах у 2022 році.

За словами Януковича, Україна буде займати наполегливу позицію, пропагуючи своїм партнерам у світі Україну, як країну з величезним потенціалом і як надійного партнера.

Президент урочисто перерізав стрічку біля входу в новий термінал.

Інвестором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" є група DCH.

Завершення реконструкції аеродромної частини заплановано на кінець 2011 року, а закінчення будівництва тимчасового терміналу, що забезпечує прийом вболівальників під час пікового навантаження, - у квітні 2012 року.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів розпорядженням №1465-р від 21 липня затвердив відкорегований проект і титул реконструкції аеродромної частини КП "Міжнародний аеропорт" Харків ", збільшивши загальну кошторисну вартість робіт на 374,870 млн. гривень - до 1,865 млрд. гривень.

За даними DCH, збільшення відбулося у зв'язку зі зміною конфігурації системи руліжних доріжок, а також зростанням вартості будівельних робіт в порівнянні з 2009 роком.

ТОВ "Нью Системс АМ", що входить у структуру DCH, на початку квітня 2008 року підписало з владою Харкова договір оренди цілісно-майнового комплексу АКП "Міжнародний аеропорт "Харків" терміном на 49 років.

Реконструкція аеропорту "Харків" є частиною комплексної програми DCH з підготовки Харкова до Євро-2012, в реалізацію якої він планує інвестувати більше 500 млн. доларів.

Харківський аеропорт має злітно-посадкову смугу довжиною 2220 м і шириною 50 м.

На території підприємства розташований пасажирський термінал з пропускною здатністю 100 чол. на годину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: