ІСД заперечує наявність значного боргу перед Evraz

П'ятниця, 27 серпня 2010, 19:05

ВАТ "Дніпровський металургійний комбінат ім.Дзержинського" проводить звірку залишку заборгованості перед підприємствами групи Evraz за поставлену залізорудну сировину і спростовує повідомлення у ЗМІ про нібито значний її обсяг.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу контролюючої ДМК корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

"Станом на 27 серпня 2010 року сторони, діючи сумлінно і з метою задоволення взаємних інтересів, проводять звірку взаємних розрахунків за період 2008-2010 років. Результатом звірки може бути узгодження залишку заборгованості, розмір якої, в будь-якому випадку, буде незначним", - говориться в повідомленні.

Згідно з ним, у 2008-2009 роках в умовах кризи ДМК ім.Дзержинського дійсно накопичив заборгованість перед компаніями, що входять до групи Evraz, за здійснені поставки залізорудної сировини.

Реклама:

Однак протягом 2009-2010 років комбінат успішно здійснив погашення заборгованості перед підприємствами групи Evraz за поставлене залізорудну сировину в повному обсязі, відзначається в прес-релізі.

ІСД також підкреслює, що сподівається на подальший розвиток партнерських відносин з підприємствами групи Evraz.

ІСД заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу.

До складу корпорації входять: Алчевський металургійний комбінат, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, меткомбінат Dunaferr в Угорщині та ISD - Huta Czestochowa у Польщі.

В січні 2010 року було оголошено про покупку 50% +2 акції української корпорації консорціумом інвесторів на чолі з Олександром Катуніним (власник швейцарського трейдера Carbofer, екс-співвласник Evraz) за фінансової підтримки російського Внєшекономбанку.

Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися діючі акціонери - Сергій Тарута й Олег Мкртчан.

Група Evraz є однією з найбільших вертикально-інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній.

Підприємства компанії розташовані в Росії, Україні, Європі, США, Канаді та Південній Африці.

Наприкінці 2007 року Evraz Group придбала українські ГЗК "Суха Балка" (99,25% акцій), Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського (95,57%), коксохімзаводи "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський (93,83%), які до цього належали групі "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: