Опозиція хоче від Бойка звіт про переговори у Москві

П'ятниця, 27 серпня 2010, 17:56

Опозиція має намір на черговій сесії Верховної ради вимагати звіту міністра палива та енергетики Юрія Бойка про переговори щодо підписання нових газових контрактів.

Про це заявив депутат Верховної ради від БЮТ, керівник опозиційного уряду Сергій Соболєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, опозиція не зможе вимагати звіту Бойка під час позачергової сесії, яка запланована на 30 серпня.

Соболєв пояснив, що відповідно до регламенту Верховної ради, в ході позачергових засідань парламенту розглядаються лише ті питання, які запропоновані ініціаторами проведення такого засідання, і ніякі нові питання проводитися не зможуть.

Реклама:

У той же час, він нагадав, що чергова сесія Верховної ради відкриється 7 вересня і після цього депутати підуть працювати в комітетах і округах.

За словами депутата, як тільки почнуться пленарні засідання Верховної ради, опозиція вимагатиме розгляду такого питання.

"Ось тоді ми і зможемо поставити ці питання відповідно до вимоги регламенту, коли ми вимагаємо звітів міністрів безпосередньо відповідальних за той чи інший напрямок. Тоді, без сумніву, це питання буде внесене до порядку денного", - сказав Соболєв.

Відповідаючи на питання про те, чи може опозиція вимагати відставки міністра, він відзначив, що це питання так чи інакше буде внесено до порядку денного, якщо буде внесено вимогу про звіт міністра.

"На сьогодні відставка міністра була проголосована лише одна ... за ініціативою опозиції - пана Семиноженка. Всі інші - відставки у зв'язку зі сварками в правлячій коаліції, або ж у зв'язку з фінансовими конфліктами та махінаціями, які проводили ті чи інші міністри, або заступники міністрів", - уточнив депутат.

"Інші відставки, за нашою ініціативою, як ви розумієте, неможливі в силу того, що більшість сформована не нами", - додав Соболєв.

Як повідомлялося, 25 серпня на відкритті засідання Кабінету міністрів прем`єр Микола Азаров заявив, що формула ціни на російський газ, незважаючи на отриману знижку в 100 доларів за тисячу кубометрів, як і раніше залишається невигідною для України, і Київ буде просити у російських партнерів перегляду цієї формули.

Про намір домагатися перегляду формули ціни на газ Азаров уже заявляв на початку травня. Тоді ж віце-прем'єр Російської Федерації Ігор Сєчін повідомив, що російська сторона вважає недоцільною зміну формули.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!