"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українська курятина наблизилася до європейського ринку

П'ятниця, 27 серпня 2010, 17:35

Європейська Комісія визнала українські м'ясо птиці і яйця такими, які відповідають європейським стандартам.

Таким чином, був зроблений ще один важливий крок на шляху доступу української продукції на ринки європейських країн, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Держкомветмедицини.

Згідно з підсумковим звітом Єврокомісії, що надійшов українській стороні за результатами перевірки системи контролю при виробництві продукції з м'яса птиці і яєць, названі вітчизняні товари відповідають європейським стандартам.

Зокрема, інспектори ЄС визнали, що в Україні на практиці впроваджена ефективна система контролю виробництва на підприємствах і птахофермах.

Реклама:

Одночасно у звіті наголошується на важливості упровадження додаткових заходів щодо забезпечення утримання тварин на забійних пунктах.

Як повідомлялося, місія експертів Офісу продуктів харчування та ветеринарії Європейської комісії перебувала в Україні з 17 до 27 травня.

У липні українська сторона надала на розгляд Єврокомісії план заходів щодо виконання рекомендацій інспекторів для виправлення виявлених недоліків. Цей план Єврокомісія визнала прийнятним.

Внутрішній ринок України практично насичений і потенціал для розвитку галузі є тільки у разі нарощування поставок за кордон, - відзначають експерти Держкомветмедицини.

Згідно з даними Держкомстату, в 2009 році споживання м'яса птиці на душу населення в країні склало 23 кг, що відповідає аналогічному показнику європейських країн.

У 2009 році було вироблено 15,6 млрд. яєць, з яких на внутрішньому ринку було спожито не більше 13 млрд. штук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: