На митниці пояснили, чому подорожчають квіти

П'ятниця, 27 серпня 2010, 16:10

Державна митна служба підсилила контроль над оформленням живих рослин та квіткової продукції (товарна група 06) у зв'язку з порушеннями імпортерів при декларуванні ввезення цієї продукції до України.

Про це повідомляє портал "Українські Новини" із посиланням на прес-службу Держмитслужби.

Зокрема, митниця заявляє про виявлення фактів невідповідності в деклараціях вагових характеристик товару його якості, коли вказується однакову вагу квітки одного сорту, але різної довжини.

Для посилення контролю Митниця перевела оформлення живих рослин та квіткової продукції з Вінницької, Житомирської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської та Київської регіональної митниць в Київську обласну митницю (наказ № 937 від 19 серпня).

Реклама:

Митниця вважає, що концентрація оформлення цих продуктів в зоні компетенції однієї митниці не ускладнить митні процедури для імпортерів.

Відомство також заявило, що один з найбільших імпортерів квітів "Торговий дім "Колібрі" (11% імпорту квіткової продукції в 2010 році) ввозив продукцію в країну за непрямим контрактом з офшорною компанією.

У повідомленні говориться, що це підприємство вже припинило свою зовнішньоекономічну діяльність через порушення митного законодавства України.

За даними Митниці, за прямими контрактами (з виробниками) в Україну ввозиться 35% живих рослин і квіткової продукції.

Україна найбільше імпортує живі рослини та квіткову продукцію з Нідерландів (41%), Польщі (17%), Італії (10%) і Туреччини (7%), причому за окремими видами продукції частка імпорту з Нідерландів складає від 27% до 99%.

Як повідомлялося, раніше виробники та імпортери рослин і квіткової продукції заявили, що митні органи України у 5 разів підвищили вартість оформлення їх товарів, у зв'язку з чим очікується значне зростання цін на квіти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: