"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вибір переможця "ядерного конкурсу" уряд зробить до жовтня

П'ятниця, 27 серпня 2010, 14:28

Мінпаливенерго розраховує на затвердження урядом до жовтня 2010 року компанії-переможця конкурсу щодо вибору технології для будівництва заводу з виробництва ядерного палива.

Про це повідомила заступник голови Мінпаливенерго Наталія Шумкова, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

За її словами, міжвідомча комісія з вибору технології вже отримала відповіді на свої додаткові питання від учасників конкурсу, компаній "ТВЕЛ" і Westinghouse Electric.

"Надіслані нам офіційні пропозиції Westinghouse Electric і "ТВЕЛ" учора були задокументовані і оформлені протоколом", - сказала вона.

Реклама:

Шумкова відзначила, що в п'ятницю відбудеться засідання міжвідомчої комісії, на якому її членам будуть передані всі необхідні матеріали.

"Вони зроблять свої висновки за пропозиціями учасників, на це їм дається 5 днів, тобто 1-2 вересня будуть підготовлені висновки і передані Кабінету міністрів для ухвалення остаточного рішення. У нас мета - закрити до 1 жовтня всі ці питання", - підкреслила Шумкова.

Як повідомлялося, затверджена урядом державна цільова економічна програма "Ядерне паливо України" передбачає введення в експлуатацію першої черги заводу з фабрикації ядерного палива в 2013 році.

Потреба АЕС України в тепловидільних збірках для реакторів типу ВВЕР-1000 в 2009-2012 роках оцінюється в 620 штук щорічно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: