"Червоні" пропонують теплокомуненерго гріти воду соломою

П'ятниця, 27 серпня 2010, 12:33

Голова фракції Комуністичної партії у Верховній раді Петро Симоненко пропонує парламенту доручити Кабміну заборонити підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію.

Про це йдеться в проекті постанови № 7052 від 27 серпня, пишуть "Українські Новини".

"Житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергія оплачуються населенням за цінами і тарифами, встановленими урядом , НКРЕ і органами місцевого самоврядування за станом на 1 серпня 2010 року", - говориться у проекті.

Автор пропонує Раді визначити, що витрати на оплату житлокомпослуг, оплату утримання житла, користування житлом, купівлю скрапленого газу, твердого та рідкого побутового палива не можуть перевищувати 10% від средньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Реклама:

Кабміну також пропонується доручити вжити заходів з переведення об'єктів теплової генерації з газу на альтернативне паливо (вугілля, торф, біопаливо, солому), а також зафіксувати ціни на вугілля для населення станом на 1 серпня.

Проектом також пропонується уряду доручити розглянути зменшення тарифів на електроенергію та інші комунальні послуги для населення як компенсацію подорожчання газу, а також питання про запровадження єдиної методики розрахунку тарифів на компослуги.

Як повідомляло агентство, на позачерговій сесії 30 серпня Рада розгляне три питання, серед яких і заходи соціального захисту населення у зв'язку з формуванням тарифів на житлово-комунальні послуги.

Національна комісія регулювання електроенергії з 1 серпня підвищила ціни на газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики на 50%.

Згідно з меморандумом з Міжнародним валютним фондом повторне підвищення ще на 50% планується з квітня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!