Васадзе належать російські автосалони Березовського

П'ятниця, 27 серпня 2010, 09:54

Власнику найбільшого автовиробника в країні - "Української автомобільної корпорації" - Таріелу Васадзе належить великий автобізнес в Росії.

Про те, що підконтрольні Васадзе структури володіють "низкою великих московських автосалонів", розповіли джерела на російському і українському авторинках, пише "Комерсант-Україна".

Васадзе, який відвідав цього тижня Московський міжнародний автосалон, підтвердив цю інформацію.

Ідеться про п'ять автодилерів: першого офіційного дилера Mercedes-Benz у Росії - "МБ-Бєляєво", "Аояма Моторс", "Автотемп", салон "Одинцово" у Підмосков'ї і пітерського дилера Mercedes - "Зірка Неви".

Реклама:

Всі вони були засновані і належали фінансово-промисловій групі "ЛогоВАЗ" Бориса Березовського і Бадрі Патаркацишвілі.

"Ці автосалони були придбані близько трьох років тому у структур "ЛогоВАЗу", - підтвердив Васадзе.

Отримати коментарі Бориса Березовського за останні два дні не вдалося, але інформацію про угоду підтвердив знайомий бізнесмена.

Видання нагадує, що ще при СРСР "ЛогоВАЗ" займався тільки реекспортом автомобілів ВАЗ, у 1991 році група першою отримала статус офіційного імпортера Mercedes-Benz.

До середини 1990-х "ЛогоВАЗ" став найбільшим дилерським холдингом АвтоВАЗу, щорічно продаючи близько 45 тис. автомобілів.

У серпні 2002 року генпрокуратура РФ порушила відносно керівників "ЛогоВАЗу" кримінальну справу за фактом розкрадання в 1994-1995 роках понад 5,5 тис. автомобілів "Жигулі".

У 2009 році Красногорський міський суд заочно засудив Бориса Березовського і колишнього гендиректора "ЛогоВАЗу" Юлія Дубова до 13 і 9 років колонії відповідно.

За інформацією джерела, близького до угоди, "весь дилерський бізнес "ЛогоВАЗу", який перейшов структурам Таріела Васадзе, був оцінений приблизно в 100-150 млн. доларів, що на той момент було найкращою оцінкою на ринку".

"При цьому найбільшу вартість в угоді склали "МБ-Бєляєво" і "Аояма", - уточнив співрозмовник.

Російські автодилери називають інвестиції Васадзе "досить успішними".

Як свідчать дані внутрішньої звітності продажів Mercedes, надані виданню одним з московських дилерів німецької марки, в 2007 році "МБ-Бєляєво" продало 658 машин і зайняло п'яте місце в рейтингу найбільших продавців Mercedes-Benz у Москві.

У 2007-2008 роках автоцентр навіть увійшов в гільдію офіційних постачальників Кремля.

За даними "Спарк-Інтерфакс", "МБ-Бєляєво" як і раніше надає послуги держорганам та установам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: