Україні потрібні реальні, а не фіктивні інвестиції – екс-міністр

Четвер, 26 серпня 2010, 20:38

За роки незалежності Україна змогла залучити 40,402 млрд. доларів прямих іноземних інвестицій, тобто переважно в реальний сектор економіки.

Про це заявив колишній міністр економіки Віктор Суслов в ефірі Радіо "Свобода".

"Але, на жаль, наш головний інвестор, за даними комітету статистики, - це Кіпр, звідки залучено близько чверті цих інвестицій, тобто ці інвестиції - це переважно той капітал, який раніше був виведений нашими олігархами за кордон і який помалу повертається до України", - сказав Суслов.

При цьому, за його словами, Кіпр також є "головним об'єктом українських інвестицій. Наші капіталісти більше ніж 6 млрд. доларів інвестували в цей острів".

Реклама:

За словами Суслова, для того, щоб в Україну прийшли реальні інвестиції, мають бути створені певні умови.

"Захист прав власності - для цього потрібно провести реформу судової системи і саме зараз, за вказівками президента, ця реформа реалізується. Наступне - це привабливий інвестиційний клімат і перш за все здійснення податкової реформи. І третій пункт - це реальна боротьба з корупцією", - сказав він.

"Тому що дозволи, великі витрати бізнесу та інвесторів на вирішення будь-яких адміністративних питань є дуже серйозним бар'єром на шляху іноземних інвестицій", - наголосив Суслов.

За його словами, уряд має найближчим часом різко скоротити кількість ліцензій, дозволів, адміністративного впливу і цим створити більш привабливий інвестиційний клімат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!