Енергетика Криму базуватиметься на відновлюваних джерелах

Четвер, 26 серпня 2010, 20:04

Реалізація національного проекту "Нова енергія" передбачає залучення інвестиційних коштів для вирішення нагальних екологічних та енергетичних проблем.

Про це заявив голова Державного агентства з управління національними проектами (Укрнацпроект) Сергій Євтушенко в ефірі Радіо "Свобода".

Зокрема, за його словами, ідеться про зміщення акцентів із атомної і теплової енергетики на відновлювані джерела.

Так, за словами Євтушенка, введення в експлуатацію сонячної електростанції із запланованими потужностями у 2 тис. мегават повністю закриє баланс енергоспоживання Криму.

Реклама:

"Якщо подивитися, скільки ми спалили б газу для того, щоб виробити таку кількість електроенергії на теплових станціях, то це приблизно ми економимо десь до чотирьох відсотків нашого балансу, до 1,86 млрд. кубометрів газу", - сказав він.

Крім того, в Україні буде збудований термінал для прийому зрідженого газу.

"Це реальний крок для досягнення енергетичної диверсифікації", - сказав Євтушенко.

Доопрацьовуватимуться і проекти введення нових потужностей вітроелектростанцій.

Голова Укрнацпроекту також повідомив, що одна з пропозицій президента передбачає реалізувати пілотний проект будівництва десяти сміттєпереробних заводів у містах України.

Євтушенко наголосив, що головним своїм завданням бачить створення таких умов, за якими інвестори не потерпали б від дій чиновників.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів створив Державне агентство з управління національними проектами у червні 2010 року.

За рішенням уряду, головним завданням Укрнацпроекту є забезпечення реалізації стратегічно важливих проектів, що забезпечують технологічне оновлення та розвиток базових галузей реального сектору економіки України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!