Через дії митниці подорожчають квіти

Четвер, 26 серпня 2010, 17:19

Виробники та імпортери квітів заявляють, що митні органи в 5 разів підвищили вартість оформлення квітів.

Зокрема, за словами генерального директора компанії "Украфлора" Олени Букало, 10 серпня митниця без пояснення причин підвищила вартість оформлення квітів у 3,6 рази, а з 16 серпня - в 5 разів, повідомляє портал "Українські Новини".

"Митні органи України без пояснення будь-яких було причин прийняли рішення про збільшення вартості товару, який вказаний в інвойсі, спочатку в 3,6 рази ... потім у 5 разів", - сказала вона.

Букало додала, що у співробітники митниці не змогли надати письмове підтвердження збільшення вартості оформлення квіткових вантажів.

Реклама:

За її оцінками, через такі дії митниці вартість, наприклад, троянд в Україні зросте приблизно до 80 гривень.

Директор компанії "Інтерфлора-Україна" Анатолій Зачинський повідомив, що за очікувані в серпні-вересні з-за кордону вантажі з квітами його компанії доведеться переплатити близько 6 млн. гривень, які вона не зможе знайти.

Крім того, він повідомив, що виробники квітів вже відмовляються купувати у "Інтерфлора-Україна" цибулини, оскільки вирощені з них квіти стануть неконкурентоспроможними.

"Тюльпан, лілія й інші квіти стануть неконкурентоспроможними у порівнянні з квітами польського та голландського виробництва", - сказав він.

Зачинський сказав, що його компанії доведеться зупинити свою діяльність, і 70 співробітників залишаться без роботи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: