"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд продовжив термін погашення векселів КМДА

Четвер, 26 серпня 2010, 16:10

Кабінет міністрів збільшив термін погашення векселів, випущених Київською державною міською адміністрацією для компенсації ВАТ "" різниці в тарифах на теплову енергію в 2009 році, з двох до трьох років.

Відповідне рішення закріплене урядовою постановою №721 від 18 серпня 2010 року, оприлюдненою на урядовому веб-сайті.

Як повідомлялося, у березні 2009 року Кабінет міністрів погодився з пропозицією КМДА про оформлення зобов'язань за кредитами, одержуваних в банках для покриття тимчасових касових розривів загального фонду міськбюджету Києва, на загальну суму 1,2 млрд. гривень простими векселями зі строком погашення до двох років.

Згідно з урядовим розпорядженням, ці суми кредитів зараховувалися на окремий рахунок Держказначейства з перерахуванням не менш 924,22 млн. гривень на рахунок "Київенерго" для подальшого погашення заборгованості цієї компанії перед НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Отримані кошти допомогли НАК "Нафтогаз України" розрахуватися з російським "Газпромом" за поставлений в березні 2009 природний газ.

На початку квітня 2009 року банк "Хрещатик" надав Києву кредит 150 млн. гривень, а Альфа-Банк (Україна) - 750 млн. гривень для розрахунків з "Київенерго".

У травні 2009 року НБУ прийняв рішення надати рефінансування в сумі 300 млн. гривень одному з комерційних банків для видачі ще одного кредиту Київській міськдержадміністрації на ті ж цілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!