"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ з вересня збільшить тарифи для обленерго

Четвер, 26 серпня 2010, 15:59

Національна комісія регулювання енергетики з 1 вересня збільшить всім енергопостачальним компаніям тарифи на передачу і постачання електроенергії.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами представника НКРЕ, тарифи переглянуті відповідно до закону про державний бюджет на 2010 рік, які передбачають збільшення рівня мінімальної заробітної плати до 888 гривень, а також з урахуванням даних Держкомстату, згідно з якими середня зарплата працівників промисловості за червень 2010 року виросла до 2,567 тис. гривень.

У свою чергу, член НКРЕ Костянтин Теличко уточнив, що тарифи і фонд заробітної плати співробітників енергопостачальних компаній будуть збільшені за рахунок зростання єдиних роздрібних тарифів.

Реклама:

При цьому він застеріг обленерго від витрачання ними коштів, отриманих від надпланових обсягів передачі електроенергії за підсумками 2010 року.

"Питання про цільове спрямування цих коштів, які будуть передбачені в структурі тарифу, обов'язково буде розглянуто за підсумками року в лютому-березні 2011 року. Тобто, щоб потім з вашого боку не було скарг, що цих грошей вже немає, і вони використані" , - сказав Теличко.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: