Китай може побудувати в Борисполі найбільший логістичний центр

Четвер, 26 серпня 2010, 12:21

Україна і Китай очікують взаємовигідного збільшення товарообігу.

Дана тематика обговорювалися бізнесменами двох країн у ході україно-китайського міжрегіонального бізнес-форуму в Києві, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я хотів би запропонувати наступне - розширення масштабів торгових відносин", - сказав у своєму виступі посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнь.

Дипломат уточнив, що його країна може бути цікава для України продукцією електронної та електротехнічної промисловості, товарів народного споживання і має інтерес до українського літакобудування, машинобудування, хімічної промисловості.

Реклама:

"Ми готові запропонувати концепцію створення нового "Шовкового шляху", який зв'яже Європу і Азію", - у свою чергу повідомив голова правління ділової ради "Україна-Китай", народний депутат і радник президента Валерій Коновалюк.

Він уточнив, що мова йде про будівництво в Борисполі одного з найбільших у світі логістичних центрів, що дозволяє скоротити доставку товарів з одного кінця Євразії в інший з нинішніх 45-ти днів до 12-14-ти.

Крім того, за словами політика, Україна розраховує на залучення китайських інвестицій в суднобудування, розвиток морських портів, доріг і дорожньої інфраструктури.

"Найближчим часом ми розраховуємо збільшити обсяг китайських інвестицій в Україну в 100 разів", - зазначив він, додавши, що зараз вони дорівнюють 8-11 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: