Уряд затвердив список діяльностей, які потребують дозволів

Четвер, 26 серпня 2010, 11:12

Уряд затвердив перелік видів господарської діяльності, на ведення яких необхідні дозвільні документи, тоді як всі інші види діяльності здійснюються за декларативним принципом.

Перелік затверджений постановою Кабінету міністрів №725 від 25 серпня 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

До нього увійшли 94 види госпдіяльності. Зокрема, дозвільні документи необхідні для виробництва, переробки та реалізації продуктів харчування, підконтрольних санітарної та ветеринарної служб.

Для здійснення експортно-імпортних операцій із зерном і продуктами його переробки, крім хлібобулочних і макаронних виробів.

Реклама:

Для промислового видобутку нафти і газу; для видобутку інших корисних копалин.

Для здійснення всього ланцюжка робіт у сфері будівництва - від підготовчих та будівельних робіт до прийняття об'єкта в експлуатацію.

Для ввезення з-за кордону радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, та ін.

Тим часом голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський на своєму інтернет-блозі в четвер розмістив повідомлення, згідно з яким Кабмін залишив 91 вид дозволів, тоді як раніше їх налічувалося 227.

"Перелік видів діяльності, на які потрібно отримувати дозвів, напередодні затвердив Кабмін. Залишився поки 91 вид дозволів, але їх число далі буде ще скорочуватися", - пише Бродський.

"Для нашої дозвільної системи, де за кожну довідку, за кожну папірець потрібно було платити, - це революція" - резюмує чиновник.

Голова профільного парламентського комітету Наталія Королевська раніше зазначала: якщо уряд не затвердив би цей перелік до 30 серпня, всі види госпдіяльності могли б здійснюватися на підставі тільки декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!