Чиновникам Тимошенко "пригадали" Кіотський протокол

Середа, 25 серпня 2010, 16:17

Печерський суд Києва постановив провести позапланову ревізію фінансово-господарської діяльності Держказначейства.

Відповідна постанова суду є в розпорядженні "Української правди".

Як зазначається у документі, Генпрокуратурою розслідується кримінальна справа, порушена 28 квітня 2010 року стосовно службових осіб Кабміну, Мінфіну, Держказначейства за фактами порушення законодавства про бюджетну систему, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Досудовим слідством у цій справі встановлено, що, згідно з умовами Кіотського протоколу, Нацагентством екологічних інвестицій України укладено з японськими компаніями і Міністерством довкілля сільськогосподарських морських справ Іспанії 5 договорів продажу 32 млн. одиниць установленої кількості викидів парникових газів на суму 319,999 млн. євро.

Реклама:

Відповідні кошти надійшли на рахунки Держказначейства в Укрексімбанку і, згідно з умовами укладених договорів, вони мали цільове призначення виключно на проекти, які передбачають скорочення, обмеження викидів парникових газів або забруднення довкілля.

"В той же час, на підставі відповідних розпоряджень Кабміну, в порушення чинного бюджетного законодавства, Держказначейством здійснені операції з вказаними коштами, отриманими від продажу ОУК", - зазначається у постанові суду.

Зокрема, тільки 120 млн. євро були перераховані на депозити Держказначейства у Ощадбанку та Укрексімбанку. Інші майже 200 млн. були перераховані на рахунки в Нацбанку із призначенням платежу - продаж валютних коштів згідно з дорученням Кабміну.

Доручення Кабміну, відповідно до якого здійснювався продаж валюти має гриф "для службового користування".

Суд визнав подання про проведення ревізії в Держказначействі обґрунтованим та задовольнив його.

Було вирішено надати дозвіл на проведення ревізорами ГоловКРУ разом із фахівцями Нацбанку та Рахункової палати позапланової виїзної ревізії тривалістю 20 робочих днів у період з 20 серпня 2010 року до 16 вересня 2010 року.

Зокрема, має бути здійснена ревізія цільового використання коштів, які надійшли до держбюджету в 2009 році від продажу частин установленої кількості викидів парникових газів відповідно до Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!