У Азарова вірять в можливість ще напозичатись в 2010 році

Середа, 25 серпня 2010, 12:25

Україна як і раніше зберігає наміри розмістити єврооблігації в 2010 році.

Про це повідомив міністр фінансів Федір Ярошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вивчаємо ситуацію, готуємо матеріали для того, щоб прийняти рішення про розміщення на засіданні Кабінету міністрів", - сказав він.

Ярошенко допустив, що за наявності сприятливої кон'юнктури розміщення може відбутися вже у вересні.

Реклама:

Як повідомлялося, Україна на початку червня отримала від російського банку ВТБ 2 млрд. доларів як кредиту перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого траншу кредиту МВФ.

Передбачалося, що обсяг випуску 10-річних євробондів складе також 2 млрд. доларів.

Однак після проведення road show в першій половині липня український Мінфін повідомив, що вирішив не розміщувати євробонди, враховуючи існуючі джерела фінансування і стан ліквідності.

Організаторами зустрічей з інвесторами виступили "ВТБ Капітал", JP Morgan і Morgan Stanley.

Наприкінці липня Україна отримала від МВФ 1,9 млрд. доларів першого траншу в рамках нової 29-місячної програми stand by загальним обсягом 15,15 млрд. доларів.

В оприлюднених на початку серпня матеріалах МВФ вказувалося, що в третьому кварталі Україна планує здійснити розміщення єврооблігацій на 1,3 млрд. доларів, а в четвертому кварталі погасити бріджевий кредит у розмірі 2 млрд. доларів.

Однак віце-прем'єр Сергій Тігіпко пізніше повідомив, що умови угоди з ВТБ досить привабливі, тому у разі відсутності кращих умов на ринку Україна може пролонгувати кредит російського банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: