"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новий Податковий кодекс буде захищати бідних – Янукович

Вівторок, 24 серпня 2010, 14:19

Президент Віктор Янукович обіцяє, що з Податкового кодексу будуть викинуті всі норми, які стримують розвиток підприємництва.

Про це він заявив у вівторок під час заходів з нагоди Дня незалежності на площі Незалежності в Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

Янукович уточнив, що новий Податковий кодекс - це невід'ємна складова реформи податкової та адміністративної систем.

"Новий Податковий кодекс буде захищати бідних і працювати на підприємця, а не на чиновника. Кожна раціональна пропозиція буде почута і врахована. Всі норми, які стримують розвиток підприємництва в Україні, будуть відкинуті", - запевнив він.

Реклама:

При цьому Янукович нагадав, що вже зроблені перші кроки щодо скасування "драконівською дозвільної системи, яка є магнітом для корупції, яка тисне малий і середній бізнес, відлякує інвестора".

"Я гарантую європейські стандарти дозвільної системи, які будуть сприятливими для підприємців та інвестицій. Ми скасуємо всі зайві заборони та обмеження для бізнесу", - наголосив він.

Як відомо, з 3 серпня в Україні почалося всенародне обговорення проекту Податкового кодексу.

19 серпня міністр фінансів Федір Ярошенко заявив, що робота над кодексом виконана на третину.

"Це тільки збір інформації. Потім її треба обробити, систематизувати - це другий етап, це робота в Кабінеті міністрів, у Міністерстві фінансів. Потім буде третій етап - це в комітетах Верховної ради буде робота. Лише потім буде четвертий етап - це відкрите голосування" , - відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!