В Одеській області подорожчав хліб

Понеділок, 23 серпня 2010, 12:58

У ряді районів Одеської області зафіксовано підвищення цін на хліб.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Одеської обладміністрації в понеділок.

Зокрема, як відзначив заступник голови обладміністрації Анатолій Новаковський, зростання цін на хліб з борошна вищого гатунку відбулося у місті Южному, в Любашівському, Ренійському, Ширяєвському, Красноокнянському та Котовському районах області.

На хліб з борошна 1-го сорту підвищення цін відбулося в Ширяєвському, Фрунзенському, Красноокнянському районах і місті Южне.

Реклама:

Для того, щоб утримати ціни на хліб, Одеська обладміністрація через Куліндорівський комбінат хлібопродуктів має намір мобілізувати 13,5 тис. тонн борошна для продажу підприємству ВАТ "Одеський коровай", яке реалізує свою продукцію в усіх районах Одеської області.

"З бюджету планується витратити на це більше 3 млн. гривень", - додав Новаковський.

У свою чергу голова Одеської обладміністрації Едуард Матвійчук у ході екстреної наради у зв'язку з підвищенням цін на хліб доручив головам райдержадміністрацій також вплинути на ситуацію.

"Ви як голови районів повинні знаходити інструмент для роботи з підприємствами, на яких підвищуються ціни. Наша задача - утримати ціну на хліб. Викликайте їх до себе, проводите з ними роботу та надсилайте на Куліндорівський комбінат. Вам потрібно діяти жорстко", - підкреслив Матвійчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: