Відомства блокують законопроект про посилення відповідальності чиновників

Неділя, 22 серпня 2010, 17:13

Більшість міністерств і відомств відмовляються узгоджувати законопроект Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва України про посилення відповідальності урядовців.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня",

"Міністерства і відомства блокують законопроект Держкомпідприємництва, який посилює відповідальність чиновників. Його вкотре не узгоджують Мін'юст, Мінфін, Мінекономіки і Антимонопольний комітет, які вважають запропоноване в проекті покарання для держслужбовців надмірним. При цьому Головдержслужба, Мінпраці і Рада підприємців при Кабміні зауважень до нього не мають", - цитує газета повідомлення комітетівського прес-центру.

Розробленим Держкомпідприємництва законопроектом передбачається за перше порушення порядку видачі дозвільного документа стягнення штрафу з чиновника у розмірі 850 грн., а за повторне впродовж року - звільнення з посади за рішенням суду.

Реклама:

Проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності посадових осіб державних органів", оприлюднений на сайті Держкомпідприємництва, наразі знаходиться на узгодженні в міністерствах і відомствах. Робота над ним продовжувалася в комітеті близько чотирьох місяців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!