"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд перерахує субсидії для тих, хто їх уже отримує

Неділя, 22 серпня 2010, 15:40

 Автоматичне перерахування субсидії для майже 250 тис. сімей, які їх вже отрумують, має завершитися до 25 серпня.

На цьому наголосив міністр праці та соціальної політики Василь Надрага на селекторній нараді, що відбулася вчора в Мінпраці.

Крім Надраги, в ній взяли участь міністр ЖКГ Юрій Хіврич, заступник мінпраці Віталій Мущинін, представники Кабміну, МВС, Пенсійного фонду, керівництва "Укрпошти", Мінтрансзв'язку, Мінпалива, "Нафтогазу України" та регіональних керівників координаційних штабів з оформлення житлових субсидій населенню за спрощеним порядком.

Зі слів Надраги, однією з проблем для нарахування субсидій за спрощеним порядком є недостатній електронний інформаційний обмін, який не спрацьовує в багатьох областях. "Незважаючи на те, що інформаційно-обчислювальний центр Мінпраці надіслав у регіони спеціальну електронну програму "Наш дім. Житлові субсидії" та програмне забезпечення, відповідних результатів немає.

Реклама:

За даними Управлінь праці та соціальної політики з понад 13 тис. підприємств, що надають послуги населенню, налагодили співпрацю із понад 4 тис. підприємствами, а це лише 33% від загальної кількості", - зазначив міністр.

У зв'язку з цим він наголосив, що необхідно не лише оптимізувати електронний обмін, але й знайти інші шляхи обміну між споживачами, постачальниками житлово-комунальних послуг та всіма відомствами, від яких залежить отримання субсидій громадянами.

Хіврич у свою чергу висловив думку про те, що треба у разі відсутності іншої можливості йти до людей, у будинки, де вони мешкають та допомагати їм розраховувати, виходячи з норми газопостачання, нові тарифи та субсидію.

Надрага також повідомив, що з 20 серпня до 1 вересня проходитимуть селекторні та міжрегіональні кущові наради, присвячені субсидіям, які мають допомогти усунути недоліки та неузгодженості у роботі, максимально сконцентрувати діяльність влади на місцях на виконання програми надання субсидій населенню та скоординувати дії усіх постачальників комунальних послуг для населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!