"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Австрійські страховики вірять в українську економіку

Субота, 21 серпня 2010, 12:02

Австрійська страхова компанія Wiener Städtische визначила Україну ядром своєї корпоративної діяльності у Східній Європі.

Про це заявив голова ради директорів компанії Ґюнтер Ґайєр в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Ми вже декілька років працюємо в Україні і загалом маємо позитивне враження від країни. Сьогодні ми спостерігаємо стабілізацію становища у багатьох галузях і нашою метою було б бачити Україну такою ж стабільною, як, приміром, Чеська республіка, Словаччина чи Австрія. Зараз ми прагнемо зміцнити наші позиції в Україні", - наголосив Ґайєр.

Станом на сьогодні австрійська компанія, яка вийшла на український ринок 2004 року, має трохи більше 3% ринку, після придбання контрольного пакету акцій страхових компаній "Княжа" та "Глобус".

Реклама:

"Ми віримо, що страховий сегмент українського ринку у наступні роки представлятиме серйозний інтерес. В Україні у середньому витрачають на страхування 300 доларів на рік, включаючи фірми та приватних осіб. У Євросоюзі ця цифра становить 3400 доларів. Але тенденція є позитивною. Тому ми і вирішили інвестувати в цю галузь і посилити наші позиції в Україні", - наголосив співрозмовник.

Страхування в Україні, зазначають аналітики компанії, становить десь 3,5% від ВВП, порівняно з 8,5 у 15 "старих" країнах ЄС, отже Україна має сильний потенціал для розвитку страхової справи і належить до одного з найбільш активних ринків у Європі, навіть незважаючи на недосконале законодавство у цій сфері.

2009 рік австрійська компанія, попри впливи кризи, закінчила із прибутком. Тож це дозволяє голові правління дивитися на майбутні проекти з оптимізмом.

Окрім розширення діяльності в Україні віденці готуються і до посилення роботи на румунському ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: