"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд не захотів відпускати з-під варти екс-підлеглу Тимошенко

П'ятниця, 20 серпня 2010, 17:19

Печерський райсуд відмовився звільнити з-під варти екс-першого заступника голови Держказначейства Тетяну Грицун.

Таке рішення суд ухвалив 17 серпня

Як відомо, місяцем раніше цей же суд дав санкцію на арешт Грицун.

Грицун була затримана 19 липня, а 22 липня їй пред'явлене обвинувачення за статтею "зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки" (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу  України).

Реклама:

За даними слідства, Грицун як перший заступника голови Держказначейства з вересня 2009 року по квітень 2010 року давала вказівки своїм підлеглим не перераховувати 800 мільйонів гривень конкурсних гарантій учасникам приватизації Одеського припортового заводу - компаніям "Нортіма" і "Фрунзе-Флора".

Як зазначено в документах, Грицун перешкоджала поверненню коштів всупереч платіжним дорученням Фонду держмайна.

За матеріалами слідства, Грицун діяла "умисно з невірно зрозумілих інтересів служби та в інтересах не встановлених слідством третіх осіб".

В своїй апеляції захисники Грицун вказували, що у справі відсутні  кваліфікуючи ознаки злочину, передбачені  ч. 2 ст.364 КК України, не зазначені треті особи, в інтересах яких начебто діяла Грицун, відсутня об'єктивна сторона даного злочину, в матеріалах справи відсутні докази про наявність заподіяної  матеріальної шкоди.

"Грицун діяла не всупереч інтересам служби, відсутній мотив, мета, об»активна сторона злочину, а відтак, відсутні підстави для порушення кримінальної справи", зазначали адвокати.

Також захисник Грицун в судовому засіданні просив скаргу задовольнити , посилаючись на те, що в постанові Генпрокуратури не наведені підстави і приводи, а наданих матеріалах відсутні підтвердження та рахунки, які б свідчили про заподіяння шкоди підприємствам.

Однак суд скаргу відхилив.

Грицун - четверта з екс-підлеглих Юлії Тимошенко, яка перебуває під вартою.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!