Суд вирішив ще потримати Діденка під вартою

П'ятниця, 20 серпня 2010, 14:30

Печерський районний суд Києва продовжив дію запобіжного заходу - утримання під вартою щодо колишнього першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка до 10 жовтня.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на адвоката затриманого Ігоря Степанова.

"За півгодини до засідання суду, тобто о 10:00, мені повідомив слідчий, що сьогодні буде засідання суду з продовження запобіжного заходу для Діденка ... Я летів буквально з іншого кінця міста", - підкреслив адвокат.

При цьому він відзначив, що під час засідання суду Ігор Діденко вів себе емоційно, оскільки на його думку розгляд був чисто формальним.

Реклама:

За словами адвоката, наступне засідання відбудеться після вихідних і захист Діденка буде подавати апеляцію на сьогоднішнє рішення суду.

"Але ми майже упевнені, що наша апеляційна скарга буде розглянута формально, швидше за все, вона буде відхилена", - сказав Степанов.

Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. кубометрів, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд. кубометрів газу.

Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський повідомив про відкриття справи за фактом нанесення збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу.

Нині у рамках справи арештовані колишній перший заступник голови "Нафтогазу України" ІгорДіденко, екс-глава Держмитслужби Анатолій Макаренко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!