У Києві придумали платити за газ векселями

П'ятниця, 20 серпня 2010, 11:15

Київміськдержадміністрація має намір погасити борг перед "Київенерго" за спожитий газ за вексельною схемою.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Київенерго".

"Пропозиція полягає в тому, що згідно з договором переводу боргу КМДА напряму розраховується векселем із "Газом України", без участі "Київенерго". "Газ України", в свою чергу, реалізує вексель фінансовим установам і, таким чином, отримує кошти за паливо", - розповів голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський.

За його словами, за такої схеми "Київенерго" уникатиме подвійного оподаткування, що в умовах складного фінансового становища компанії нерозумно і взагалі недопустимо".

Реклама:

"Запровадження вексельної схеми - рішення ефективне, але тимчасове. Його перевага у терміновості реалізації. Але "Київенерго" влаштує лише та вексельна схема, яка розроблена компанією спільно із "Газом України", - сказав Соколовський.

На його думку, вексельна схема погашення боргу КМДА перед "Київенерго" по різниці в тарифах тимчасово вирішить питання стабільності газопостачання об'єктів столичної енергокомпанії.

Впровадження вексельної схеми до початку цьогорічного опалювального сезону, за словами Соколовського, дозволить "Київенерго" не мати боргів перед "Газом України" за попередні періоди.

"Отже енергокомпанія зможе підписати договори на постачання палива з газопостачальниками до кінця року, але питання оплати за нього залишається відкритим. Термін впровадження вексельної схеми залежить від переговорів КМДА з фінансовими установами, які мають придбати векселі", - сказав він.

Як відомо, раніше перший віце-прем'єр Андрій Клюєв попередив керівників областей, в яких спостерігається заборгованість обленерго перед "Нафтогазом" за спожитий газ, про персональну відповідальність за вирішення ситуації.

Серед найбільших боржників - місто Київ.

Українська правда.Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!