"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграрії погрожують масштабними акціями протесту

П'ятниця, 20 серпня 2010, 10:55

Асоціація фермерів і приватних землевласників погрожує всеукраїнськими акціями протесту у випадку, якщо керівництво країни не виконає низку вимог для стабілізації ситуації на ринку зернових.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Української аграрної конфедерації.

Так, асоціація звернулася до президента, прем'єр-міністра, керівництва Антимонопольного комітету, Міністерства аграрної політики та Міністерства економіки з вимогами:

- Уникнути будь-яких адміністративних обмежень по експорту зерна;

Реклама:

- Вжити заходів по наповненню Аграрним фондом необхідних запасів продовольчого зерна для внутрішніх потреб України;

- Сприяти дотриманню рівня індикативних цін на зерно не нижче: пшениця I класу - 1850 гривень за тонну; пшениця II класу - 1750 гривень за тонну; пшениця III класу - 1700 гривень за тонну; пшениця IV класу - 1600 гривень за тонну; пшениця V класу - 1600 гривень за тонну ; пшениця VI класу - 1500 гривень за тонну; ячмінь - 1600 гривень за тонну;

- Передбачити в Державному бюджеті на 2011 рік фінансову підтримку АПК згідно з прийнятими програмами, де, зокрема, заплановано надати Аграрному Фонду статус національного зернотрейдера і наповнити його оборотними коштами в сумі 5 млрд. гривень, передбачити для створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів зернових 1 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: