"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Богдан" націлився продавати тролейбуси Литві

П'ятниця, 20 серпня 2010, 10:32

Корпорація "Богдан" має намір взяти участь у тендері на постачання до Литви тролейбусів, вироблених корпорацією спільно з компанією Cegelec у Чехії.

Тендермає відбутися до кінця 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-секретаря корпорації Сергія Красулю.

За його словами, нині завершена сертифікація спільного продукту і процес омологації (приведення технічних характеристик у відповідність з певними стандартами і вимогами), що дозволяє корпорації брати участь у всіх тендерах на постачання продукції до країн ЄС.

"Для нас це величезна перспектива, адже вихід на європейський ринок був основною стратегією корпорації, з цією метою автобусне і тролейбусне виробництво в рамках рокировки виробництв було перенесено до Луцька з урахуванням близькості до кордонів ЄС та спрощення логістики", - підкреслив прес-секретар.

Реклама:

Нині тролейбус Т701АС перебуває на експлуатаційних випробуваннях у Вільнюсі, а з 23 серпня він буде експлуатуватися в Каунасі.

Красуля зазначив, що ринок країн Балтії, як і в цілому Євросоюзу, досить перспективний з урахуванням привабливої ціни тролейбуса і необхідністю оновлення парку.

Як повідомлялося, корпорація "Богдан" і чеська компанія Cegelec в 2010 році планують реалізувати на ринках країн Євросоюзу не менше 30, а в 2011 році - не менш 100 одиниць 12-метрових низькопольних тролейбусів, виробництво яких розпочато в чеській Остраві в рамках спільного проекту.

Тролейбус спільного виробництва Cegelec Т701АС розрахований на перевезення 116 пасажирів (у тому числі 32 сидячих місця).

Корпорація "Богдан" поставляє до Острави кузови для подальшої збірки тролейбуса.

Ціна тролейбуса на сьогодні визначена в розмірі 280 тис. євро, що на 30% дешевше за аналогічну техніку, яка експлуатується в ЄС.

Крім того, система рекуперації енергії, яка застосовується в тролейбусі, дозволяє заощадити 30% енергії, скорочені й інші експлуатаційні витрати.

Тролейбусний парк Вільнюса в основному складається з чеських тролейбусів Skoda і польських Solaris. У регулярній експлуатації в місті перебуває 320 тролейбусів.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.

У січні-липні 2010 року корпорація випустила на виробничих потужностях у Черкасах і Луцьку 518 автобусів і тролейбусів, що майже втричі перевищило аналогічний показник січня-липня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: