Дорогу до дачі Януковича ремонтують за 50 мільйонів

Понеділок, 2 серпня 2010, 17:51

Дорогу Київ-Вишгород-Десна на ділянці до "Межигір'я" ремонтують планово з метою забезпечення безпеки руху.

Про це заявив голова Укравтодору Володимир Демішкан, коментуючи інформацію про те, що до резиденції "Межигір'я" будують нову VIP-дорогу.

Як зазначив Демішкан, поточний ремонт ділянки цієї дороги протяжністю 8,4 км є "плановим, спрямованим на збереження дороги та забезпечення безпеки руху".

"Хочу підкреслити, що ця дорога першої категорії побудована ще в 80-ті роки минулого сторіччя. За тридцять років середньорічна інтенсивність руху тут зросла до 23 тис. автомобілів на добу, а в окремі дні сягає і 30 тис", - сказав він, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Дорога не ремонтувалася 15 років (при нормативному терміні згідно з чинними правилами - 11 років)", - зазначив Демішкан.

Він повідомив, що орієнтовна вартість цих робіт складає 49,7 млн. грн.

За його словами, на проїжджій частині цієї дороги є численні просідання, тріщини, порушена система поверхневого водовідведення.

"Також потребує термінового ремонту гідроізоляція на автомобільному шляхопроводі і виконання комплексу заходів з безпеки руху, зокрема, установки штучного освітлення дороги, встановлення металевої бар'єрної огорожі і т.п", - сказав Демішкан.

"Вивчивши ситуацію, фахівці прийшли до висновку, що подальше зволікання з ремонтом цієї дороги зумовило б значні перевитрати бюджетних коштів, оскільки руйнування інтенсивно розвиваються, і воно мало би вкрай негативні наслідки для безпеки дорожнього руху", - зазначив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!