Китайці купили Volvo

Понеділок, 2 серпня 2010, 15:55

Американська Ford Motor Co. повідомила про завершення продажу свого шведського підрозділу Volvo Car китайській компанії Zhejiang Geely Holding Group.

У свою чергу Geely оголосила про те, що колишній керівник американських операцій Volkswagen Стефан Джейкоб займе посаду головного виконавчого директора Volvo Car і ввійде до складу ради директорів компанії з 16 серпня, повідомляє "Інтерфакс"

Geely заплатить за збиткову шведську компанію 1,8 млрд. доларів і має намір повернути її до прибуткової роботи.

Ford отримає від продажу менше третини від суми, яку він заплатив за Volvo десятиліття тому.

Реклама:

"Відповідно до умов угоди, Geely сьогодні випустила ноти і заплатила 1,3 млрд. доларів грошовими коштами для завершення угоди", - йдеться в повідомленні Ford.

Американська компанія заявила, що продовжить співпрацю з Volvo в деяких областях, але не буде володіти в ній часткою.

Ford продовжить постачати запчастини та надавати інженерну підтримку, а також надавати інші послуги в перехідний період.

Як було оголошено раніше на церемонії підписання угоди, штаб-квартира Volvo залишиться в шведському Гетеборзі, але китайська компанія допоможе їй розширити присутність на китайському ринку.

Geely має намір зберегти існуючі заводи Volvo Cars у Швеції та Бельгії, а також розглядає можливість будівництва нового заводу Volvo в Китаї для місцевого ринку.

В даний час Volvo представлена більш ніж в 100 країнах.

У 2008 році Ford вже продав два британських бренду Jaguar і Land Rover індійській Tata Motors Group за 2,3 млрд. доларів.

Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd. створена в 1986 році.

Geely є найбільшою приватною корпорацією в автомобільній галузі Китаю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: