"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова вірять в торгівельний "плюс" у 2010 році

Четвер, 19 серпня 2010, 19:29

У Міністерстві економіки припускають, що в Україні за підсумками року, навіть у разі введення обмеження на експорт зерна, може бути позитивне сальдо торгового балансу у розмірі до 300 млн. доларів.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник міністра економіки України Валерій Мунтіян, пише УНІАН.

"За оптимістичним сценарієм, у нас буде 300 млн. доларів плюс, а за базовим сценарієм - сальдо торгового балансу - "мінус" 1,9 млрд. доларів", - сказав він.

Міністр відзначив, що результат сальдо зовнішньої торгівлі залежатиме від ситуації на зовнішніх ринках продукції українських експортно-орієнтованих галузей.

Реклама:

Як відомо, наприкінці липня Мунтіян заявляв, що за підсумками 2010 року сальдо торгового балансу України буде позитивним і може досягти в середньому рівня 1 млрд. доларів.

При цьому він не виключив, що за позитивним прогнозом сума позитивного сальдо може збільшитися до 1,6-1,8 млрд. доларів.

У першому півріччі 2010 року позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу України становило 400,5 млн. доларів проти негативного сальдо у розмірі 479,1 млн. доларів у першому півріччі 2009 року.

Згідно із затвердженими урядом макропоказниками на 2010 рік, негативне сальдо зовнішньої торгівлі за підсумками року очікується у розмірі 1,9 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: