"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Стірол" продали росіянам?

Четвер, 19 серпня 2010, 15:47

Концерн "Стірол" 18 серпня відвідали нові акціонери з Росії та України.

Про це повідомив ряд ЗМІ Горлівки з посиланням на мера міста Івана Сахарчука.

"Хто саме викупив акції "Стіролу", поки не знаю. Відомо лише, що 4 представники російських фірм, і 2 - українських", - цитують мера регіональні ЗМІ.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в міській раді Горлівки, 20 серпня глава правління "Стіролу" Сергій Павлючук виступить на сесії міськради, де надасть інформацію про можливу зміну власника, а також відповість на питання депутатів з приводу дотримання підприємством вимог охорони навколишнього середовища.

Реклама:

У той же час сам Павлючук сказав агентству, що поки не може коментувати слова мера, так як сам не має в своєму розпорядженні всією повнотою інформації.

Співвласник "Стіролу" народний депутат Микола Янковський також не став коментувати агентству повідомлення міського голови Горлівки і додав, що знаходиться у відпустці.

Видання звернулося в Антимонопольний комітет України з метою дізнатися: чи отримував комітет які-небудь заявки на концентрацію акцій "Стіролу".

"Комітет, на жаль, не може оголосити інформацію з даного приводу, так як сторони, скориставшись наданим законодавством правом, позначили всі дані як конфіденційні", - повідомили в АМК у відповідь на запит агентства.

В кінці червня - початку серпня про нібито переговори, що ведуться з продажу "Стіролу" повідомляли представники українських інвестиційних компаній, називаючи в якості можливих покупців російські компанії і українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Однак ця інформація не отримала офіційного підтвердження.

ВАТ "Концерн "Стірол"- один з найбільших в Україні виробників азотних мінеральних добрив, полістиролів і лікарських препаратів.

Підприємство в першому півріччі 2010 року не випускало аміачну селітру, тоді як за аналогічний період 2009 року виробило 127,4 тис. тонн цього продукту.

Випуск аміаку за цей період зріс на 37,9% - до 315 тис. тонн, тоді як виробництво карбаміду скоротилося на 46,1% - до 150,1 тис. тонн.

Станом на лютий 2010 року Dotterbloem Holding BV належало 57,6% акцій "Стіролу", Friston LLP - 11,3023%, депутату Верховної Ради від Партії регіонів Миколі Янковському - близько 14%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: