АМКУ стурбований діями "Альфа-Груп" на українському ринку

Четвер, 19 серпня 2010, 14:47
Антимонопольний комітет порушив справу щодо компанії Altimo Holdings & Investments Ltd у зв'язку з неподанням на офіційний запит вичерпної інформації щодо відносин контролю групи "Альфа" та обсягів її діяльності на українському телекомунікаційному ринку.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

"Такі неправомірні дії компанії Altimo Holdings & Investments Ltd, яка входить до групи "Альфа", перешкоджають завершенню Комітетом процедури перегляду раніше прийнятого рішення щодо концентрації активів ЗАТ "Київстар Дж.Ес.Ем." та ВАТ "ВимпелКом" (ТМ Beeline) у новому операторі мобільного зв'язку - компанії VimpelCom Ltd.", - наголошується у повідомленні.

Також розпочато розгляд справи щодо компаній Crown Finance Foundation та CTF Holdings Ltd, які входять до групи "Альфа", у зв'язку з набуттям контролю над ТОВ "Астеліт" без дозволу Комітету.

"У ході дослідження Комітет отримав матеріали, які можуть свідчити про набуття групою "Альфа" контролю над турецьким оператором Turkcell, який володіє пакетом акцій ТОВ "Астеліт", - повідомляють в АМКУ.

Реклама:

За інформацією Комітету, ці матеріали вказують на те, що під контролем групи "Альфа" буде перебувати 73% частотного ресурсу у форматі GSM-900 та 68% - у форматі GSM-1800.

"Антимонопольний комітет турбує концентрація українського ринку мобільного зв'язку в руках одного оператора. Така ситуація невідворотно призведе до негативних проявів на цьому ринку, адже уже сьогодні до Комітету надходять звернення щодо підвищення тарифів компанією "Київстар", - зазначив, коментуючи ситуацію, голова АМКУ Олексій Костусєв.

Як повідомлялося, у квітні 2010 року АМКУ розпочав процедуру перегляду рішення через отримання інформації про набуття новоствореною компанією VimpelCom Ltd. 54% ресурсу у форматі GSM-900 та 50% - у форматі GSM-1800.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!