Суд відмовився дати згоду на заочний арешт Данилишина

Четвер, 19 серпня 2010, 13:25

Печерський райсуд постановив затримати екс-міністра економіки Богдана Данилишина і під вартою доставити його до суду для обрання запобіжного заходу.

Таку постанову суд виніс 11 серпня.

Суд частково задовольнив клопотання слідчого, відхиливши його в частині надання згоди на заочний арешт Данилишина.

У постанові суду сказано, що "під час проведення досудового слідства Богдан Данилишин неодноразово викликався до Генеральної прокуратури України та до Київської транспортної прокуратури, проте жодного разу на виклики прокурора, слідчого не з'явився".

Реклама:

"Нині проводяться розшукові заходи щодо встановлення його місця перебування", - також ідеться в постанові суду.

За словами джерел у прокуратурі, наявність або відсутність санкції на заочний арешт важлива для розшуку по лінії Інтерполу.

Тобто, якщо суд на Батьківщині дав згоду на заочний арешт підозрюваного, то це призводить до більш масштабних розшукових заходів за кордоном.

Крім того, відмова суду дати згоду на заочний арешт може ускладнити екстрадицію Данилишина з-за кордону.

Так, якщо суд в Україні не виніс постанови про арешт Данилишина, то в разі затримання утікача за кордоном для тамтешнього суду відсутність такої санкції буде негативним сигналом.

Як відомо, слідчими Генпрокуратури була порушена кримінальна справа проти Данилишина за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Данилишину закидають безпідставне надання згоди на проведення тендеру з одним учасником при купівлі бензину для потреб Міноборони та будівництва паркінгу на території аеропорту "Бориспіль".

В середу у пресі з'явилися повідомлення, що Данилишин нібито виїхав до Німеччини, водночас, німецька сторона стверджує, що не володіє такою інформацією.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: