На весь Київ витратять трохи більше, ніж на одного Януковича

Четвер, 19 серпня 2010, 12:53

Ремонт президентської траси буде коштувати трохи дешевше, ніж передбачено на ремонт усіх доріг Києва 2010 року.

Про це пише "Газета по-киевски".

Суму, виділену на ремонт дороги "державного значення" Київ-Вишгород-Десна до Нових Петровців вже озвучував голова "Укравтодору" Володимир Демишкан - вона обійдеться майже в 50 млн. гривень.

Для порівняння: на 2010 рік у бюджеті міста передбачено 69 млн. гривень на ремонт дорожнього покриття.

Реклама:

Видання відзначає, що на ділянці біля "Межигір'я" працює 50 одиниць техніки, а на Обухівській, по якій їздить прем'єр Азаров - 90.

"На вигляд обидві траси №1 виглядають ідеально рівними і, на перший погляд, здається, що тут використано якусь особливу технологію укладання. За словами Георгія Глинського, гендиректора "Київавтодору", такий ремонт (асфальтобетоном) зараз часто проводиться в Києві і по всій Україні", пише видання.

Асфальтобетон - це не найдорожча технологія і матеріали укладання. Крім нього в будівництві доріг використовують цементобетон, холодний асфальт (його можуть класти навіть узимку, стійкий до перепаду температур) і ЛМА (лужно-мастичний асфальт).

Утім, робітники на дорозі до Вишгорода розповіли, що на двокілометровій ділянці дороги поруч з резиденцією президента буде насправді використана супертехнологія, про яку їхнє начальство не каже.

Уже у вівторок там поклали новий асфальт, щоправда, поки тільки нижній шар. Через пару тижнів покладуть верхній і дорогу покриють ЛЕМсом - спеціальним захисним шаром.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!