"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антимонопольники "упіймали" залізниці на завищенні комісійних зборів

Четвер, 19 серпня 2010, 12:17

Антимонопольний комітет з'ясував, що Донецька, Одеська та Придніпровська залізниці встановили завищений комісійний збір, який сплачують пасажири, коли купують проїзні квитки або повертають невикористані квитки.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу АМКУ.

Зокрема, Донецька залізниця за останні два роки збільшила комісійний збір до 9 гривень при купівлі проїзного, а при поверненні - до 10 гривень, Одеська - по 10 гривень, а Придніпровська - до 9 гривень і 11 гривень відповідно.

Антимонопольний комітет установив, що причиною безпідставних комісійних зборів є завищена рентабельність залізниць.

Реклама:

У зв'язку з цим АМКУ висунув залізницям вимогу переглянути рівень рентабельності та привести розмір комісійних зборів до обгрунтованої величини.

Компанії знизили рентабельність до рівня, що не перевищує 20%, внаслідок чого збір Донецької залізниці зменшений до 8,5 гривень при купівлі квитка і до 9 гривень при поверненні невикористаного, Одеській - до 9,5 гривень при купівлі та поверненні, Придніпровській - 8,5 гривень і 10 гривень. Нові тарифи вже введені в дію.

Аналогічну роботу комітет провів щодо Львівської, Південної та Південно-Західної залізниць.

Голова АМКУ Олексій Костусєв підкреслив, що з урахуванням зниження комісійних зборів громадяни щорічно можуть заощадити десятки мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!