Російському монополісту підвищили рейтинги

Середа, 18 серпня 2010, 18:54

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's змінило прогноз рейтингів ВАТ "Газпром" з "негативного" на "стабільний".

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Довгостроковий корпоративний рейтинг "ВВВ" і короткостроковий корпоративний рейтинг "А3" підтверджені.

"Перегляд прогнозу відображає стабілізацію власних показників "Газпрому", оскільки ми очікуємо, що збільшення грошового потоку і помірне придбання активів в 2010 році будуть сприяти зниженню фінансового важеля", - заявила кредитний аналітик S & P Олена Ананькіна.

Реклама:

"Ми також переглянули свою оцінку ймовірності надання екстреної державної підтримки "Газпрому" з "високою" до "дуже високою", що передбачає більш низьку ймовірність зниження рейтингів "Газпрому ", - додала вона.

Рейтинги "Газпрому" засновані на класифікації бізнес-профілю групи як "задовільного" і профілю фінансових ризиків як "значного", в результаті чого характеристики власної кредитоспроможності групи оцінюються на рівні "ВВ +".

Позитивний вплив на кредитоспроможність "Газпрому" надають величезні доведені запаси газу, великий обсяг видобутку газу, вертикальна інтеграція і міцне положення на європейському ринку газу.

"Стабільний" прогноз відображає очікування S & P того, що "Газпром" буде мати можливість і бажання фінансувати капітальні витрати і дивіденди за рахунок операційного грошового потоку до змін в оборотному капіталі, а не за рахунок збільшення скоригованого боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!