Севастополь сподівається модернізувати аеропорт коштом британців

Середа, 18 серпня 2010, 12:37

У Севастополі мають намір реалізувати інвестиційний проект з будівництва Міжнародного аеропорту на базі аеропорту "Бельбек".

Про це заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов після зустрічі з представниками ТОВ "Шанті Україна", яке представляє, у свою чергу, англійську інвестиційну компанію Shanti Capital Ltd., повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "у разі підтримки Севастопольською міськрадою інвестиційного проекту з будівництва Міжнародного аеропорту Севастополя, реалізацію цього проекту передбачається здійснити в максимально короткі терміни".

"Сьогодні було підтверджено, що є інвестор, який готовий вкладати в розвиток аеропорту гроші. У зв'язку з цим ми, домовилися з нашим інвестором, що ми повинні в максимально короткі терміни реалізувати проект. При цьому реалізація проекту буде можлива, якщо його підтримає сесія міської ради", - сказав Саратов.

Реклама:

За твердженням голови адміністрації, "паралельно з будівництвом Міжнародного аеропорту буде рости інвестиційна привабливість Севастополя. За західноєвропейським мірками місто з 300 тисячами жителів і вище, що не має аеропорту, розташованого ближче, ніж у 40 хвилинах їзди, не представляє інтересу для інвесторів з точки зору розвитку . А саме цей недолік міста з реалізацією проекту і буде усунутий".

Крім того, Саратов вважає, що "реалізація цього проекту сприятиме розвитку Севастополя, особливо інфраструктури Північної сторони".

У свою чергу директор ТОВ "Шанті Україна" Микола Березін підтвердив наміри англійської інвесткомпанії вкладати гроші в інфраструктуру Севастополя, зокрема, в аеропорт, який буде однією складовою розвитку інфраструктури на Північній стороні міста.

"Сума можливих інвестицій буде починатися з 200 млн. доларів. Це чисто аеропорт, але є ще рекреаційна зона, готелі та інші об'єкти", - зазначив він.

Як повідомлялося, навесні 2010 року Севастопольська міська державна адміністрація заявила про відновлення функціонування цивільного аеропорту.

30 квітня 2010 року авіакомпанія "Дніпроавіа" на своєму офіційному сайті заявила про введення рейсів з Севастополя до Дніпропетровська, Києва і Москви.

27 травня авіакомпанія "Аеросвіт" заявила про укладення код-шерінгової угоди з авіакомпанією "Дніпроавіа" про спільне обслуговуванні повітряних ліній Київ-Севастополь та Дніпропетровськ-Севастополь.

Крім цього, з 3 липня "Дніпроавіа" також відкрила власні щоденні регулярні рейси між Севастополем і Москвою (аеропорт "Внуково").

Урочисте відкриття аеропорту "Бельбек" відбулося 30 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!