Кінах вважає нормальним приватизацію іноземцями підприємств ОПК

Вівторок, 17 серпня 2010, 17:16

Депутат Верховної ради від фракції ПР Анатолій Кінах вважає за доцільне допуск іноземних компаній до приватизації підприємств оборонно-промислового комплексу.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Известия в Україні", передає агентство "Українські Новини".

"Є напрямки, де ми не зможемо обійтися без кооперації з нашими партнерами, зокрема, з Росією і з іншими державами. Тому наші зарубіжні партнери також мають залучатися до приватизаційних конкурсів", - сказав депутат .

При цьому Кінах відзначив, що при приватизації підприємств ОПК важливо, щоб держава зберігала контроль над оборонними активами.

Реклама:

"Це питання національної безпеки, запорука ефективного оснащення Збройних сил України", - сказав він.

У той же час депутат вважає, що, наприклад, в авіабудуванні може йти мова про створення транснаціональних структур.

Кінах також повідомив, що до листопада планується внесення до парламенту законопроекту, який стосується корпоратизації, акціонування і приватизації підприємств ОПК.

"Також будуть внесені відповідні зміни до державної програми приватизації. Крім того, буде відкоректований список підприємств, корпоратизація, акціонування і приватизація яких заборонена", - сказав він.

Кінах спрогнозував, що в 2010 році буде проведений підготовчий етап у цьому напрямку, а 2011 рік буде присвячений питанням корпоратизації, акціонування і приватизації підприємств ОПК, створення вертикально інтегрованих структур - корпорацій, концернів.

Як повідомляло агентство, наприкінці липня Президент Віктор Янукович наголошував на необхідності реформування оборонно-промислового комплексу на основі новітніх технологій і сучасного озброєння.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: