"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінтранс хоче заборонити оренду портових земель

Вівторок, 17 серпня 2010, 15:33

Мінтрансзв'язку має намір ввести заборону на оренду земель, які перебувають під акваторіями, гідротехнічними спорудами та іншою інфраструктурою річкових і морських портів.

Про це передає Комерсант-Україна з посиланням на Українські новини.

Про це говориться в розробленому міністерством проекті закону, яким планується внести зміни до Кодексу морського мореплавства, Земельний і Водний кодекси.

Зокрема, пропонується встановити, що акваторією морського порту є відведена в постійне користування порту частина водного об'єкту, обмежена природними, штучними або умовними кордонами, яка призначена для плавання і стоянки суден.

Реклама:

Зараз акваторією морського порту вважаються відведені порту водні простори.

Також пропонується розширити поняття земель морського транспорту, включивши в нього окремим пунктом землі під спорудами для забезпечення безпечного плавання та стоянки суден, та встановити, що ці землі є держвласністю і не можуть передаватися в оренду або управління.

Землі річкового транспорту, що перебувають під причалами, акваторіями, судноплавними каналами, енергетичними та гідротехнічними спорудами, берегоукріплювальні споруди також пропонується визначити держвласністю і заборонити передавати їх в оренду або управління.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!