Прокуратура збирає із землі свій "урожай"

Вівторок, 17 серпня 2010, 12:39

Прокуратура Донецької області під час перевірок дотримання земельного законодавства порушила 27 кримінальних справ.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Зокрема, виявлені факти отримання хабарів за сприяння у виділенні земельних ділянок.

Так, слідчим відділом прокуратури області розслідувано та направлено до суду кримінальну справу стосовно голови однієї з сільрад Тельманівського району, який отримав хабар у сумі більше 660 тис. гривень за виділення земельної ділянки площею 0,45 га.

Реклама:

Краснолиманською міжрайонною прокуратурою передано до суду кримінальну справу стосовно голови сільради, який, незаконно передаючи у власність земельні ділянки, завдав державі збитків на суму понад 515 тис. гривень.

Встановлено випадки незаконної передачі земель, що представляють особливу цінність.

Маріупольським міжрайонним природоохоронним прокурором розслідується кримінальна справа стосовно керівника однієї з громадських організацій, який, перевищивши службові повноваження, без узгодження з органами державної влади надав громадянам понад 2,2 га землі для будівництва.

В результаті землі, що входять до складу лісового фонду, були зайняті під будівництво гаражів. Збиток, нанесений державі, склав більше 300 тис. гривень.

Перевірки дотримання вимог земельного законодавства тривають.

Як відомо, Генеральна прокуратура на виконання розпорядження глави держави організувала перевірки з дотримання законодавства у сфері земельних ресурсів у всіх регіонах України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: