Продаж нафти лише на одній біржі оскаржено у суді

Вівторок, 17 серпня 2010, 11:12

Українська фондова біржа оскаржила в Апеляційному суді Києва рішення суду, якн зобов'язує Міністерство економіки проводити аукціони з продажу нафти і газового конденсату виключно на базі Української міжбанківської валютної біржі до листопада 2014 року.

Про це заявила голова ради директорів УФБ Ганна Яцюк, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Рішення Господарського суду Києва, яке зобов'язує проводити аукціони тільки лише на УМВБ, не вступило в силу, - воно було оскаржене в апеляційному суді", - сказала вона.

Як повідомлялося, 26 липня Господарський суд Києва зобов'язав Міністерство економіки проводити аукціони з продажу нафти і газового конденсату виключно на базі УМВБ до листопада 2014 року.

Реклама:

Згідно з рішенням госпсуду, торги повинні проходити на УМВБ не рідше одного разу на місяць відповідно до графіка, затвердженого аукціонним комітетом.

При прийнятті рішення Господарський суд Києва спирався на умови договору, укладеного 10 травня 2000 року між Мінекономіки та УМВБ, а також додатки до нього від 6 листопада 2009 року.

Згідно з цим документом, УМВБ зобов'язується розробити і впровадити біржову електронну систему для проведення аукціонів, здійснювати аналіз пропозиції і попиту, динаміки цін на нафтопродукти, а Мінекономіки зобов'язується не менше п'яти років не рідше разу на місяць проводити аукціони з продажу нафти і газоконденсату виключно на базі УМВБ.

На початку червня Мінекономіки вирішило проводити аукціони з продажу нафти і газоконденсату до кінця 2010 року поперемінно на УМВБ та УФБ.

Міністерство планувало провести чотири аукціони на УФБ, і три на УМВБ.

Згідно з українським законодавством вся нафта, добута в Україні, підлягає обов'язковій реалізації на аукціонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: