Одеський порт "Південний" займеться перевалкою руди російського гіганта

Понеділок, 16 серпня 2010, 20:35

Морський торгівельний порт "Південний" після майже річної перерви збільшує обсяги перевалки російської залізної руди, в тому числі за рахунок співробітництва з  "Металлоінвестом "- одним з найбільших ГМК холдингів Росії.

Як говориться в повідомленні "Південного" у понеділок, укладено договори на перевалку руди входящих в структуру "Металоінвеста" Лебединського і Михайлівського ГЗК на причалах вугільно-рудного комплексу порту "Південний", передає агентство "Інтерфакс-Україна.

Порт не повідомляє детальних даних про досягнуті угоди, але повідомляє про збільшення обсягів переробки руди майже вшестеро у порівнянні з 2009 роком.

"Якщо в серпні-2009 року було перероблено 63,2 тис. тонн руди, то в серпні-2010 року заявлено до завезення 366,0 тис. тонн", - відмічає держпідприємство.

Реклама:

"Південний" нагадує, що з серпня 2009 року спостерігався значний спад обсягів перевалки російської руди через фінансову кризу і підвищення транзитних залізничних тарифів.

Вантажообіг в порту "Південний" в першому півріччі 2010 року склав 8260 тисяч тонн, що є другим за величиною показником в Україні.

У той же час у порівнянні з аналогічним періодом 2009 вантажообіг знизився на 10,4%.

"Металоінвест" володіє другими за величиною запасами залізної руди у світі, є найбільшим виробником товарного залізорудного сировини в Європі та СНД.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: