Зерно в Росії подешевшало після заборони експорту

Понеділок, 16 серпня 2010, 17:53

Ціни на зерно в Росії знизилися в експортно-орієнтованих регіонах у зв'язку із введенням з неділі заборони на її експорт.

Незважаючи на це, ціни продовжили зростання на Уралі і та в Сибіру, повідомляє агентство Reuters.

Аномальна спека в Росії погубила більшу частину врожаю, чим скористалися постачальники продовольства, які підняли ціни на цілий ряд товарів.

Російський уряд раніше різко знизив прогноз урожаю зерна в 2010 року і ввів заборону на його експорт з 15 серпня по 31 грудня 2010 року.

Реклама:

"Спектр цін все ще дуже широкий, тому що гравцям на ринку потрібно більше часу для повної адаптації до реальних ситуацій після того, як уляжеться пил від заборони експорту на зерно", - говориться в щотижневій записці Інституту досліджень сільськогосподарського ринку.

Найбільш активно знижувалася ціна на борошняну пшеницю четвертого сорту, яка складає основу російського експорту пшениці.

У результаті її вартість скоротилася на 150 рублів до 6,025 рублів за тонну.

Кормова пшениця подешевшала на 125 рублів до 5,300 рублів за тонну.

На Уралі і в Сибіру ціни продовжили рости. У західному Сибіру ціна на борошняну пшеницю третього сорту підскочила на 600 рублів до 5,350 за тонну.

Ф'ючерси на пшеницю в США і Європі незначно змінилися в ціні в понеділок на тлі консолідації ринку після різких рухів у зв'язку з новинами з Росії.

Вересневі ф'ючерси на пшеницю в Чикаго зависли на символічній позначці 7 доларів, у той час як індикативні листопадові ф'ючерси на пшеницю в Парижі оцінюються в 215 євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!