На Київщині обіцяють "тримати" ціни на "соціальний" хліб

Понеділок, 16 серпня 2010, 13:59

Ціни на соціальні сорти хліба в Київській області не піднімуться.

У цьому запевнив голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я говорю відповідально: у Київській області зібрано достатньо зерна нового врожаю для того, щоб забезпечити хлібом все населення області на весь наступний рік", - сказав він.

"По-друге, в Аграрному фонді накопичено достатньо борошна, щоб за прийнятною ціною, підкреслюю, здійснювати його поставки в хлібопекарні, і зараз немає підстав для підвищення цін на соціальні сорти хліба", - наголосив Присяжнюк.

Реклама:

Разом з тим, він відзначив, що цінова політика "у виробництві, наприклад, тортів, здоби, і тих хлібобулочних виробів, в рецептуру яких входять дорогі інгредієнти", буде коригуватися в залежності від їх вартості.

У зв'язку з цим, 13 серпня був підписаний меморандум між Київською облдержадміністрацією, Державною інспекцією з контролю за цінами в Київській області, Київським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету, виробниками зерна, борошна, хліба і хлібобулочних виробів та суб'єктами оптово-роздрібної торгівлі про утримання стабільної ціни на хліб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: