Попов розповів, чому з набережної Дніпра прибрали дебаркадери

П'ятниця, 13 серпня 2010, 15:19

Виконуючий обов'язки голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов вважає основною причиною демонтажу суден аварійний стан набережної Дніпра у Києві.

Про це він заявив на брифінгу у п'ятницю, пише газета "Дело".

"Цю роботу проводить прокуратура. Що стосується аргументів, які впливають на це ... один з них, перший, - набережна сьогодні в тій частині, де вона зайнята об'єктами, не пристосована для паркування плавальних засобів, які там були, і це може призвести до того, що ми будемо мати аварійну ситуацію, коли ця споруда може бути знищена", - сказав Попов.

Також він зазначив, що для швартування суден необхідні відповідні дозволи, з наданням яких зараз є низка проблем.

Реклама:

Попов також виділив однією з основних причин демонтажу суден відсутність у них інженерних комунікацій.

"Також жоден об'єкт не має інженерних комунікацій, і всі побутові відходи, каналізаційні йдуть на пляжі. Це питання теж потрібно вирішити", - додав він.

Попов вважає, що для розміщення плавзасобів необхідне відповідне проектне відпрацювання, а також зміцнення цієї території.

Як повідомлялося, прокуратура Києва вимагає від Міністерства транспорту і зв'язку переглянути дозволи на швартування плавзасобів біля набережної Дніпра в Києві.

Державне підприємство "Адміністрація річкових портів" 21 липня повідомило власників плавзасобів, пришвартованих уздовж вулиць Набережно-Хрещатицька і Набережне шосе, про необхідність їх відведення для огляду гідротехнічних споруд.

На початку липня Київська транспортна прокуратура відбуксирувала дебаркадер, на якому розміщений ресторан "Муракамі", і передала його на зберігання власнику, а 29 липня прокуратура відбуксирувала розважальний центр River Palace.

Примусове виселення загрожує ще двом ресторанам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!