В Росії кажуть, що не відмовлялися від молдавського вина

П'ятниця, 13 серпня 2010, 12:21

Головний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко спростував повідомлення про заборону ввезення молдавського вина до Росії.

При цьому Оніщенко повторив скарги на якість молдавських алкогольних напоїв. "З 300 тисяч літрів вина, яке було поставлено за тиждень, а 140 тисяч літрів було відбраковано за вмістом дібутилфталату і ряду інших шкідливих компонентів", - розповів він, передає ІТАР-ТАСС.

За словами головного санітарного лікаря, 12 серпня в Москві розпочалися консультації з представниками молдавського виноробного бізнесу, мета яких - забезпечити якість вина, що поставляється до Росії.

"Хай нам поставлятимуть не 300 тисяч літрів на тиждень, як зараз, а 250 тисяч літрів. Однак ми зможемо пропустити до російського споживача весь цей обсяг", - сказав Оніщенко.

Реклама:

12 серпня про заборону імпорту вин, виноматеріалів і коньяків, вироблених в Молдові, повідомило агентство Reuters.

"Федеральна митна служба (РФ) таким чином забороняє імпорт наступних продуктів: вин, ... виноматеріалів, коньяків, вироблених в Республіці Молдова", - зазначається у документі, одержаному виданням.

Росія вже забороняла імпорт вина з Молдови і Грузії в 2006 році, викликавши звинувачення у тому, що вона намагається покарати традиційно виноробні країни за вибір прозахідного шляху розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: