Аграрне відомство США спровокувало ріст цін на пшеницю

П'ятниця, 13 серпня 2010, 11:33

Пшениця дорожчає другий день поспіль після пониження міністерством сільського господарства США (USDA) прогнозів світових запасів і врожаю пшениці на 2010 - 2011 роки.

Ціна пшениці з поставкою в грудні на Чиказькій товарній біржі піднялася в ході торгів у п'ятницю на 1,1% - до 7,52 доларів за бушель, тобто 296 доларів за тонну, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

З початку цього тижня контракти втратили в ціні 0,4%.

Згідно із прогнозом USDA, виробництво пшениці в поточному сільгоспроці складе 645,7 млн. тонн.

Реклама:

Попередній прогноз оцінював цей показник у 661 млн. тонн.

"У короткостроковій перспективі опублікований прогноз підтримає зростання цін на пшеницю, - відзначає стратег сировинної Commonwealth Bank of Australia у Сіднеї Люк Метьюс. - Наступного тижня рух ринку вгору може продовжитися".

Пшениця може показати найкращі результати у другій половині 2010 року серед усіх видів сільськогосподарської продукції, оскільки скорочення постачань з регіону Чорного моря може підтримати ціни.

Вартість пшениці на Чиказькій товарній біржі може досягти 9 доларів за бушель, що на 21% вище за ціну на закриття ринку в четвер.

Це пов′язано з тим, що імпортери шукають альтернативні джерела постачання після введення Росією заборони на експорт зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!