Підвищуючи ціну на газ, влада підтримує олігархів – БЮТ

Четвер, 12 серпня 2010, 18:19

Підвищення ціни на газ спрямоване на підтримку олігархічного бізнесу, інтереси якого захищають представники Партії регіонів, перебуваючи при владі.

На цьому наголосила екс-міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова, коментуючи підписаний Меморандум між Україною і МВФ в рамках поновлення кредитного співробітництва, повідомляє прес-служба Блоку Юлії Тимошенко.

За її словами, з економічної точки зору збільшення ціни за газ нічим не обумовлене, наразі економічна складова підвищення вартості на блакитне паливо взагалі не обговорюється, а ось користь від збільшеної ціни отримають далеко не найбідніші верстви населення.

"Чому було вирішено підняти ціну саме зараз і саме на 50%? Чому не на 40% чи 45%? Ніхто не говорить про проведені розрахунки, за результатами яких було вирішено підняти ціну на газ саме удвічі. Абсолютно не зрозуміло, за яким принципом було визначено таке тотальне підвищення оплати житлово-комунальних послуг: опалення і газопостачання", - наголосила Денісова.

Реклама:

Вона нагадала, що уже на посаді президента Віктор Янукович давав обіцянку, що ціна на газ не підвищиться доки не буде розроблено соціальний компенсатор.

Насправді, зараз цей компенсатор не працює, адже будь-які додаткові субсидії необхідно підкріпити відповідним ресурсом, зазначила Денісова: зміни в Держбюджет внесені не були, урядом ці зміни навіть не готуються.

"Ті гроші, які закладались у бюджет 2010 року, розраховані на меншу ціну газу і на меншу кількість сімей, які претендують на субсидію. З підвищеними тарифами закладеного ресурсу не вистачить. Тому люди повинні бути готовими, що субсидію отримають далеко не всі, хто її потребує", - підкреслила вона.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!