Янукович підписав закон про землі енергетики

Четвер, 12 серпня 2010, 16:36

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Як повідомлялося, 9 липня Верховна рада прийняла закон про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів.

Закон встановлює суб'єкти землекористування земель енергетики, особливості надання та використання земельних ділянок для розміщення об'єктів енергетики.

Реклама:

Також документ передбачає можливість використання земель для розміщення об'єктів передачі електроенергії на правах земельного сервітуту.

Закон також передбачає можливість будівництва об'єктів передачі електроенергії не тільки на землях енергетики, але і на землях інших категорій.

Крім того, закон встановлює правовий режим охоронних та інших спеціальних зон об'єктів енергетики та пов'язаних з цим прав та обов'язків землевласників та землекористувачів.

Законом також встановлюється обов'язок з відшкодування збитків землевласникам та землекористувачам у разі введення обмежень, пов'язаних зі встановленням спеціальних зон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!